Manege Biessum gelegen aan de rand van het historisch Gronings terpdorpje Biessum, is aangesloten bij de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS).  Dit staat voor verantwoord paardrijden en gecontroleerde kwaliteit. Manege Biessum heeft met 4 sterren een hoge kwaliteitsbeoordeling en is in het bezit van het veiligheidscertificaat.


Naast het rijden op paarden en pony’s  biedt de manege nog tal van andere activiteiten zoals het verzorgen van kinderfeestjes, huren van koetsen, diverse trouwarrangementen (trouwkoetsen). Vervoer per ouderwetse en authentieke paardentram behoort ook tot de mogelijkheden. Een kenmerk voor de manege is dat alle activiteiten zijn opgebouwd rondom de liefde en passie voor paarden. Verantwoordelijk hiervoor zijn de Familie Prins en hun medewerkers die op onnavolgbare wijze hun enthousiasme voor de paardensport kunnen overbrengen aan elke bezoeker van Manege Biessum.


Manege Biessum is dé ontmoetingsplaats voor een ieder die de paardensport een warm hart toedraagt. Kenmerkend is de ongedwongen sfeer die men over het gehele manegeterrein kan proeven. Daarnaast is het na een inspannende les of een ontspannende buitenrit goed toeven in de gezellige kantine, die een riant uitzicht geeft op de binnenmanege. Hier kan men onder het genot van een drankje of een hapje nog even over de opgedane ervaringen napraten. Uiteraard zijn ook niet-ruiters hier van harte welkom.